Reteta de coliva traditionala, respectand toate traditiile religioase
Ingrediente: 1 kilogram de grau, 3 litri de apa, 500 de grame de zahar, 500 de grame de nuci macinate, 200 de grame de biscuiti, o lingurita de scortisoara, zahar vanilat, esenta de rom si coaja rasa de lamaie
Citeste mai multZiua cea mai mohorata a sosit: de ce ploua in timpul inmormantarii?
Este ziua in care va veti lua ramas bun de la unul dintre cei mai importanti oameni din viata dumneavoastra, iar emotiile va vor cuprinde indiferent cat de bine reusiti sa va stapaniti in mod normal
Citeste mai multPriveghiul, un moment a carui importanta nu poate fi trecuta cu vederea
Priveghiul reprezinta obiceiul religios ca sicriul cu trupul neinsufletit al celui sau celei plecate dintre noi sa fie expus timp de o zi sau doua la capela sau la domiciliu, pentru ca familia, rudele mai indepartate si prietenii sa isi ia ramas bun
Citeste mai multDe ce se impart coliva, colaci si vin la pomana si parastas?
Impartirea de coliva, colaci si vin la pomana si parastas este importanta atat pentru sufletul decedatului, pentru cei care primesc respectivele alimente, dar mai ales pentru noi, cei care le oferim. Prin acest gest, devenim increzatori si linistiti ca persoana draga plecata dintre noi a ajuns in Rai…
Citeste mai multDoua situatii, un singur mod de a rezolva problema: cum gestionam un deces?
Cel mai important lucru, in momentul in care aflam despre o astfel de tragedie sau suntem martori la ea, este sa constientizam cat mai rapid caracterul sau implacabil.
Citeste mai mult