Icon servicii funerare
Incinerare

Incinerare

Incinerarea persoanei trecute in nefiinta se face doar la solicitarea familiei care organizeaza funerariile sau daca defunctul si-a exprimat clar aceasta dorinta in timpul vietii. Singurul loc unde se practica incinerarea in Romania este crematoriul uman de la Vitan-Barzesti din Capitala.

Pentru a programa incinerarea defunctului sunt necesare urmatoarele acte:

- actul de identitate al persoanei care solicita incinerarea (copie si original);
- certificatul de deces;
- adeverinta de incinerare;
- certificatul de imbalsamare;
- certificatul de depunere la capela;
- aviz sanitar de transport mortuar;
- autorizatie de ridicare si transport al urnei cu ramasitele umane.

Dupa constatarea decesului, pregatirea si organizarea serviciului de incinerare devine o urgenta, indiferent de implicarea emotionala a apartinatorilor. De aceea, este important ca o firma cu experienta in servicii funerare de incinerare sa se ocupe de acest proces, pentru ca acest moment greu sa fie cat mai usor suportabil.

Consideram ca in momentul producerii nefericitului eveniment, familia nu trebuie sa se concentreze pe organizarea funeraliilor, ci pe a-si lua ramas bun de la persoana care trece in nefiinta. Mai importanta este gasirea linistii sufletesti, prin acceptarea ideii ca cineva drag a decedat. De aceea, noi va oferim sprijin prin servicii funerare complete, facand tot ce ne sta in putinta ca acest moment sa nu va implice pe dumneavoastra din punct de vedere organizatoric si sa va puteti arata ultimele omagii fata de cel/cea care nu se mai afla printre noi.

Casa Funerara Bucur – Servicii funerare Bucuresti va este alaturi pentru a va ajuta cu toate demersurile necesare incinerarii. Etapele care trebuie parcurse sunt:
- constatarea decesului;
- imbalsamarea;
- toaletarea;
- livrarea sicriului si asezarea defunctului/ei in el;
- obtinerea documentelor necesare incinerarii;
- manipularea sicriului;
- depunerea sicriului la capela crematoriului sau la alta capela;
- transportul ulterior al sicriului la crematoriu;
- ceremonia de ramas bun.

Atentie! La operatiunile de incinerare propriu-zisa pot asista doar persoane majore. Cenusa provenita din incinerare se depune in urnele asigurate de crematoriu, acestea fiind pastrate la crematoriul uman timp de 45 de zile, perioada in care familia decedatului va trebui sa se hotarasca asupra depunerii lor la domiciliul familiei, in cavouri, gropi sau nisele crematoriului.

Lasa un comentariu

*
*
*

Ne poti contacta oricand, noi lucram NON STOP

Articole recente

Ziua cea mai mohorata a sosit: de ce ploua in timpul…
03.06.2020

Ziua cea mai mohorata a sosit: de ce ploua in timpul…

Este ziua in care va veti lua ramas bun de la unul dintre cei mai importanti oameni din viata dumneavoastra, iar emotiile va vor cuprinde indiferent cat de bine reusiti sa va stapaniti in mod normal

Citeste mai mult
Priveghiul, un moment a carui importanta nu poate…
11.05.2020

Priveghiul, un moment a carui importanta nu poate…

Priveghiul reprezinta obiceiul religios ca sicriul cu trupul neinsufletit al celui sau celei plecate dintre noi sa fie expus timp de o zi sau doua la capela sau la domiciliu, pentru ca familia, rudele…

Citeste mai mult