Icon servicii funerare
Cum sa te feresti de ofertele inselatoare ale firmelor de servicii funerare neprofesioniste
08.01.2019 Servicii funerare Admin 0

Multe firme de servicii funerare din Romania, aparute peste noapte, pun in aplicare diverse metode pentru a pacali familiile indurerate.

Multe firme de servicii funerare din Romania, aparute peste noapte, pun in aplicare diverse metode pentru a pacali familiile indurerate. Acest lucru se intampla, pe de o parte, din pricina neglijentei celor pagubiti, care nu verifica sistematic istoricul firmei, dar si din cauza acestor firme care, practicand o concurenta neloiala, insira pe site-urile lor atat servicii, cat si pachete funerare la un anumit pret, urmand ca la final factura sa fie mult mai mare.

Foarte multe persoane s-au confruntat deja cu aceste situatii dificile, din care doar o parte si-au mai recuperat banii cu greu. In unele cazuri, persoanele indoliate sunt contactate telefonic direct dupa survenirea decesului, de catre asa-zisul "reprezentant" al casei de pompe funebre, in vederea unei oferte de servicii funerare. Data fiind conjunctura, multe persoane indurerate, chiar daca li s-a parut suspicios faptul ca au fost contactate de o persoana necunoscuta, nu au cantarit temeinic situatia, acceptand astfel aceste "oferte".

Practicile acestora, cu toate ca sfideaza legea, nu pot fi interzise, iar contraventiile si recuperarea banilor, daca este posibila, dureaza foarte mult. Din acest motiv, pentru a veni in ajutorul cetatenilor, am intocmit acest articol, care sa va ajute sa ocoliti toate aceste practici neortodoxe. 

Deoarece in sectorul funerar exista o concurenta numeroasa, multe din firmele de servicii funerare recurg la o practica incorecta fata de clienti si lanseaza in mediul on-line oferte evazive, la costuri foarte mici, doar pentru a atrage cat mai multe solicitari. Aceste "oferte", insa, contin costuri ascunse ce se rasfrang la final in buzunarele familiilor decedatilor. Prin urmare va recomandam sa urmariti sfaturile noastre de mai jos:

    • Cereti o oferta scrisa anterior semnarii contractului cu prestatorul;

    • Verificati daca in oferta exista toate serviciile si produsele cerute;

    • Asigurati-va daca firma e dispusa sa faca decontul cu C.N.P.A.S;

    • Cititi cu atentie contractul pentru a evita costurile aditionale.

De asemenea, multe din firmele sectorului funerar au arondate activitatii website-uri in care veti gasi afisata expresia "Program Non Stop",  insa nu toate au disponibilitatea de deplasare in caz de urgenta in toiul noptii, zilele de sarbatoare sau in weekend. 

De aceea, va sfatuim calduros sa verificati disponibilitatea la acest tip de program a firmei pe care intentionati sa o angajati, mai ales ca unele dintre ele percep costuri aditionale cand decesul nu survine in timpul programului de lucru.

O firma ce presteaza servicii funerare trebuie sa fie un real sprijin pentru cei ce apeleaza la ea, prin urmare, nu luati o decizie rapida sub influenta impulsurilor de moment, care ulterior sa va faca sa regretati, ci informati-va temeinic inainte de a recurge la o firma de servicii funerare.

Lasa un comentariu

*
*
*

Ne poti contacta oricand, noi lucram NON STOP

Articole recente

De ce se pazeste mortul? Intre mit si adevar – raspunsul pe care nu-l banuiati
07.06.2022

De ce se pazeste mortul? Intre mit si adevar – raspunsul pe care nu-l banuiati

Priveghiul reprezinta un rit precrestin care s-a pastrat in multe zone ale tarii noastre si inca ii este oferita simbolistica primara: despartirea celor vii de persoana decedata, inainte de trecerea acesteia…

Citeste mai mult
Cel mai negru scenariu: cum ne pregatim in caz de razboi?
12.05.2022

Cel mai negru scenariu: cum ne pregatim in caz de razboi?

Cel mai probabil, lucrurile nu vor degenera pana acolo, insa intotdeauna este mai bine sa fim prevazatori decat reactivi.

Citeste mai mult