Icon servicii funerare
Cum arata ingerii? Raspunsul la intrebarea pe care v-ati adresat-o vesnic!
28.10.2021 Servicii funerare Admin 0

Daca alegem sa ne crestem copiii in spirit crestin, aceasta fiind de altfel calea cea dreapta, una dintre primele intrebari pe care le vom primi de la ei, in momentul in care vor fi suficient de mari incat sa o articuleze, este chiar cea de mai sus: "Cum arata ingerii?"

Daca alegem sa ne crestem copiii in spirit crestin, aceasta fiind de altfel calea cea dreapta, una dintre primele intrebari pe care le vom primi de la ei, in momentul in care vor fi suficient de mari incat sa o articuleze, este chiar cea de mai sus: "Cum arata ingerii?". Este de inteles curiozitatea celor mici referitoare la respectivele fiinte, portretizate de obicei purtand vesminte largi, albe, iar pe spate avand o pereche de aripi mari, de aceeasi culoare. Totusi, la o cercetare mai amanuntita, aceasta intrebare este una mult mai profunda si deloc copilaroasa.

Tocmai din acest motiv, este de inteles daca va urmareste curiozitatea referitoare la cum arata ingerii si in viata crestina adulta. Pentru a raspunde la aceasta intrebare, am consultat pentru dumneavoastra diverse surse, intrucat nu se poate formula un singur raspuns clar cat timp inca ne aflam in viata pamanteasca. Conform lui Luca Evanghelistul, ingerii sunt "fiinte cu mai multe infatisari", care inspira teama si la vederea carora martori precum Zaharia sunt coplesiti si raman fara grai. Pe de alta parte, ei sunt inchipuiti "sub forma de nor si de foc" (Ies. 13:21-22), respectiv sub forma de "glasuri fara chip".

Totodata, in Psalmul 103:5, ei apar ca fiind "alcatuiti din foc sau din vant", ceea ce le subliniaza caracterul imaterial si tainic. De altfel, in teologia ortodoxa, ingerii sunt considerati a fi mai presus de intelegerea omeneasca, abordare care ii plaseaza mai aproape de Dumnezeu decat de fiintele umane, atat la propriu, cat si la figurat. In alta ordine de idei, cuviosul Ioan Damaschin ii vede drept "fiinte inzestrate cu ratiune, care se afla tot timpul in miscare si au vointa libera, fiind netrupesti si slujind lui Dumnezeu dupa harul daruit lor".

Intrebat cum arata ingerii, Sfantul Ignatie Brianceaninov a raspuns astfel: "Sunt fiinte ingradite de timp si spatiu, prin urmare au infatisare exterioara. Fara infatisare pot fi numai vidul si fiinta nesfarsita. Dar trupurile ingerilor au limitele lor, ceea ce inseamna ca, desi nu ii vedem in viata noastra obisnuita, ei au totusi o infatisare exterioara". De altfel, insusi Iisus Hristos, dupa Inviere, a spus limpede ca "duhul nu are carne si oase", ceea ce inseamna ca, desi nu au o infatisare in adevaratul sens al cuvantului, au fost situatii in care ingerii au luat, pentru un timp, forma unui trup fizic, care putea fi vazut si atins.

O alta intrebare adresata destul de des este aceasta: cum arata ingerii, sunt ei de sex masculin sau feminin? Raspunde autorul Evghenie Goncearov: "Prin natura lor, ingerii nu au gen. Insa, in vremuri biblice, ori de cate ori s-au aratat sub forma unui trup fizic, acestia aveau infatisare de barbati tineri, imbracati in haine albe". In concluzie, aceste fiinte sunt la taramul dintre doua lumi, la hotarul dintre fizic si spiritual. Dupa ce ati citit acest articol, va puteti face o imagine mai clara despre ei si ii puteti descrie copiilor, dar si altor crestini, in forma pe care o considerati cea mai apropiata de dumneavoastra.

Lasa un comentariu

*
*
*

Ne poti contacta oricand, noi lucram NON STOP

Articole recente

Sfestania casei. Cand se poate face si cum trebuie sa va pregatiti pentru ea?
10.07.2024

Sfestania casei. Cand se poate face si cum trebuie sa va pregatiti pentru ea?

Sfestania casei este un ritual religios ortodox care implica sfintirea locuintei prin stropirea cu apa sfintita si rostirea de rugaciuni de catre un preot

Citeste mai mult
Metaniile de la miezul noptii: credinta si pocainta! Afla motivul pentru care sunt considerate cea mai…
14.06.2024

Metaniile de la miezul noptii: credinta si pocainta! Afla motivul pentru care sunt considerate cea mai…

Metaniile sunt practici de rugaciune si smerenie din traditia ortodoxa care implica atat rugaciuni, cat si gesturi fizice de plecare si ridicare.

Citeste mai mult