Icon servicii funerare
Reteta de coliva traditionala, respectand toate traditiile religioase
14.07.2020 Servicii funerare Admin 0

Ingrediente: 1 kilogram de grau, 3 litri de apa, 500 de grame de zahar, 500 de grame de nuci macinate, 200 de grame de biscuiti, o lingurita de scortisoara, zahar vanilat, esenta de rom si coaja rasa de lamaie

Noi, la Casa Bucur, am inteles demult ca misiunea unei firme de pompe funebre este mult mai extinsa decat simpla oferire a unor servicii (imbalsamare/tanatopraxie, transport funerar, inhumare/incinerare, repatriere decedati, consultanta funerara predeces) si produse funerare (sicrie si capace frigorifice, pachete pentru pomana/parastas, coroane, jerbe, monumente funerare).

Tocmai de aceea, va punem la dispozitie pe site-ul nostru informatii utile: lista bisericilor si cimitirelor din Bucuresti, detalii privind ajutorul de inmormantare/deces, documentatia preliminara necesara inhumarii, plata pensiei neincasate a pensionarului decedat, despagubiri in caz de deces prin accident de munca, dar si extrase din Legea funerara privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare.

Mai mult decat atat, astazi facem inca un pas in directia ajutorarii dumneavoastra si va prezentam prima reteta de coliva de pe site-ul nostru. Asa cum va spuneam si aici, coliva se prepara exclusiv din grau, intrucat acesta simbolizeaza trupul persoanei trecute in nefiinta, iar in Biblie este asociat cu simbolul invierii. Pe de alta parte, ingredientele dulci din coliva reprezinta dulceata vietii vesnice, pe care o va obtine persoana trecuta in nefiinta.

Fara alte introduceri, iata in continuare cum sa preparati acest desert special intru amintirea persoanei dragi care pleaca din viata dumneavoastra, respectand toate recomandarile religioase:

Reteta de coliva traditionala



Ingrediente: 1 kilogram de grau, 3 litri de apa, 500 de grame de zahar, 500 de grame de nuci macinate, 200 de grame de biscuiti, o lingurita de scortisoara, zahar vanilat, esenta de rom si coaja rasa de lamaie;

Avand in vedere ca aceasta nu este o reteta ca oricare alta, in timpul prepararii vor trebui respectate anumite reguli stricte care tin de religie. Chiar daca motivul pentru care se prepara coliva nu este nicidecum unul fericit, trebuie sa intelegeti pe deplin simbolistica acestui desert special, care este pana la urma una eminamente pozitiva, intrucat are legatura cu viata vesnica.

Mod de preparare: Graul trebuie ales de impuritati si spalat in noua ape, corespunzatoare celor 9 cete ingeresti. Dupa adaugarea apei, asteptati ca graul sa "infloreasca", pentru a adauga zaharul. Apoi, compozitia trebuie fiarta la foc mic si amestecata continuu, pana cand se va lega.

A doua zi de dimineata, se vor adauga celelalte ingrediente (nucile macinate, scortisoara, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie), iar coliva va fi asezata pe un platou sau o farfurie si modelata in forma dorita (rotunda, ovala etc). Ulterior, se adauga esenta de rom si biscuitii macinati, pentru un plus de gust.

Nu in ultimul rand, caracterul religios al acestui preparat va fi evidentiat prin modelul realizat din pudra de cacao. Mai exact, vorbim despre o cruce si mesajul Vesnica pomenire. Acestea pot fi realizate cu usurinta folosind un sablon achizitionat din magazinele religioase sau chiar realizat in casa, dintr-un carton decupat. Mai mult decat atat, un alt ingredient "secret" il reprezinta celebrele bombonele Cip, care pot fi presarate in interiorul compozitiei, pentru un gust mai placut.


Revenind la traditii, coliva trebuie in mod obligatoriu sfintita de catre preot inainte de a fi consumata, iar obiceiul leganarii ei in jurul sicriului cu trupul neinsufletit aduce aminte de cutremurul care se spune ca s-ar fi petrecut in momentul Invierii Mantuitorului nostru Iisus Hristos.

Lasa un comentariu

*
*
*

Ne poti contacta oricand, noi lucram NON STOP

Articole recente

De ce se pazeste mortul? Intre mit si adevar – raspunsul pe care nu-l banuiati
07.06.2022

De ce se pazeste mortul? Intre mit si adevar – raspunsul pe care nu-l banuiati

Priveghiul reprezinta un rit precrestin care s-a pastrat in multe zone ale tarii noastre si inca ii este oferita simbolistica primara: despartirea celor vii de persoana decedata, inainte de trecerea acesteia…

Citeste mai mult
Cel mai negru scenariu: cum ne pregatim in caz de razboi?
12.05.2022

Cel mai negru scenariu: cum ne pregatim in caz de razboi?

Cel mai probabil, lucrurile nu vor degenera pana acolo, insa intotdeauna este mai bine sa fim prevazatori decat reactivi.

Citeste mai mult