Icon servicii funerare
O inmormantare in familie amana nunta? Raspunsul surprinzator al unui preot
07.09.2020 Servicii funerare Admin 0

Preotii spun ca o astfel de hotarare, de a amana nunta cu un an, este luata de cele mai multe ori nu din tristete adevarata fata de pierderea suferita, ci mai degraba din superstitie, pentru ca respectivul legamant sa nu cumva sa se rupa

Data nuntii se stabileste, de multe ori, chiar si cu doi ani inainte, pentru ca toate detaliile sa fie puse la punct, dar si pentru ca numarul localurilor care pot gazdui un astfel de eveniment grandios este limitat, in conditiile unei cereri foarte mari. 

Totusi, in aceasta perioada, se pot intampla foarte multe lucruri, iar unul dintre cele mai triste este reprezentat de decesul unui membru al oricarei familii dintre cele doua care urmeaza sa se uneasca. Una dintre cele mai comune intrebari ale viitorilor miri aflati in aceasta situatie este urmatoarea: "Trebuie sa amanam nunta? Pentru cat timp?".

In continuare, vom consulta raspunsul dat de un preot, care poate parea surprinzator. In primul rand, trebuie sa intelegem ca, atat din punct de vedere religios, dar si al minimei logici, nunta si inmormantarea sunt doua evenimente nu numai incompatibile, ci si complet opuse. 

Primul dintre acestea este fericit si se refera la intemeierea unei noi familii, pe cand al doilea este trist, pentru ca presupune despartirea de o persoana foarte apropiata. Chiar si din punct de vedere cromatic, se observa diferentele clare dintre nunta si inmormantare: la prima dintre acestea predomina culoarea alb, pe cand la cealalta - negrul, doliul.In mod traditional, familia celui trecut in nefiinta tine doliu pentru o perioada de 40 de zile, care se sfarseste odata cu parastasul considerat cel mai important dintre toate. Conform credintei crestine, dupa 40 de zile, sufletul celui adormit se ridica in Ceruri, unde se prezinta in fata lui Dumnezeu, pentru a fi judecat. 

In aceasta perioada de doliu, nu se savarsesc nunti, pentru ca nu ne putem bucura in perioada imediat urmatoare dupa ce are loc un deces in familie. Unii miri prefera sa prelungeasca aceasta perioada pentru tot anul calendaristic respectiv, insa fetele bisericesti nu numai ca nu considera acest lucru necesar, ba chiar spun ca ar putea fi daunator.

Preotii spun ca o astfel de hotarare, de a amana nunta cu un an, este luata de cele mai multe ori nu din tristete adevarata fata de pierderea suferita, ci mai degraba din superstitie, pentru ca respectivul legamant sa nu cumva sa se rupa. Conform slujbasilor bisericesti, o astfel de amanare nu face decat sa "prelungeasca timpul petrecut in desfranare, ceea ce nu poate aduce nimic bun".

Cu alte cuvinte, in cazul in care din punct de vedere psihic si sufletesc va simtiti in stare sa savarsiti nunta imediat dupa perioada de doliu, nu exista niciun motiv sa nu faceti acest lucru. Daca, insa, framanatarile sufletesti nu va dau inca pace, este bine sa mai asteptati pana cand va puteti bucura pe deplin de evenimentul fericit.

In final, trebuie precizat inca un aspect deosebit de important. De obicei, tin doliu numai rudele persoanei trecute in nefiinta, insa, daca evenimentul funest amana o nunta care trebuia sa aiba loc in cele 40 de zile pana la parastas, atunci va tine doliu si viitorul mire sau viitoarea mireasa, chiar daca inca nu face parte din respectiva familie.

Lasa un comentariu

*
*
*

Ne poti contacta oricand, noi lucram NON STOP

Articole recente

Cand cineva drag pleaca dintre noi, orice reactie este normala
27.11.2020

Cand cineva drag pleaca dintre noi, orice reactie este normala

Experienta noastra indelungata in oferirea de servicii funerare ne-a permis sa fim martorii unui numar mare de situatii diferite, in care am observat comportamentul persoanelor suferinde

Citeste mai mult
Cateva sugestii de mesaje pentru coroana funerara, de la Casa Bucur
20.10.2020

Cateva sugestii de mesaje pentru coroana funerara, de la Casa Bucur

Aceste mesaje pentru coroana funerara au un lucru in comun: tonul sobru, singurul potrivit pentru un astfel de eveniment.

Citeste mai mult