Icon servicii funerare
Patru exemple inspirate de cuvinte de ramas bun la inmormantare
15.01.2021 Servicii funerare Admin 0

Nimic nu este mai dificil, dar nici mai important decat sa ne alegem cele mai potrivite cuvinte de ramas bun la inmormantare

In viata, exista cateva momente in care ne dam seama de puterea cuvintelor: atunci cand ranim pe cineva atat de rau incat persoana respectiva se desparte de noi, atunci cand rostim din toata inima "DA" in fata ofiterului starii civile, dar si atunci cand alegem varianta corecta si castigam marele premiu la un concurs. Cu toate acestea, nimic nu este mai dificil, dar nici mai important decat sa ne alegem cele mai potrivite cuvinte de ramas bun la inmormantare.

Fie ca le spunem doar pentru noi, fie ca le rostim in fata participantilor, asa cum mai vedem in filmele americane, trebuie sa fim siguri ca transmitem exact ceea ce dorim. Tocmai de aceea, in continuare va prezentam unele dintre cele mai puternice cuvinte de ramas bun la inmormantare, pe care, bineinteles, le veti adapta in functie de specificul situatiei si relatia dumneavoastra cu persoana trecuta in nefiinta.

Cuvinte de ramas bun la inmormantare #1. "Nu exista o zi mai grea si mai trista decat cea in care mama ne paraseste. Oare unde vom gasi forta pentru a ramane drepti, pentru a supravietui acestei plecari? Cerul s-a intunecat brusc si nu exista raspunsuri pe masura golului lasat in sufletele noastre. Este intuneric in ochii mei si liniste in jurul meu. La revedere, draga mama, iubirea pentru tine ramane si va dainui intotdeauna!"

Cuvinte de ramas bun la inmormantare #2. "Bunica mea a fost o persoana minunata, cu o soarta grea, dar a razbit intotdeauna. Ea si cei patru frati au fost crescuti doar de catre mama lor, in anii dificili de dupa razboi. Este lesne de inteles cat de prost se traia atunci si cat de mult au suferit. Insa bunica mea a fost intotdeauna o luptatoare si o optimista, chiar daca a trecut prin multe greutati. Dupa ce s-a casatorit cu bunicul, au dat nastere unei familii minunate si ii multumesc pentru modul in care i-a crescut pe mama si pe unchiul meu, dar si pe mine si pe fratele meu! M-a invatat sa fiu ordonata si stricta, iar placintele cu mere pe care le facea erau cele mai bune din lume. Imi voi aminti mereu de tine, bunico, si imi va fi mereu dor de tine. Caldura, dragostea si grija ta vor ramane alaturi de mine pentru totdeauna!"

Cuvinte de ramas bun la inmormantare #3. "Am lucrat impreuna cu defunctul in ultimii ani si as dori sa spun cateva cuvinte in amintirea sa. Era un profesionist desavarsit: dedicat, meticulos si rabdator, ii ajuta mereu pe colegii mai tineri si le explica unde gresesc. Putea sa inveseleasca pe oricine era suparat, confuz sau deprimat. In echipa noastra, nu exista o alta persoana la fel de joviala, dar si de serioasa in ceea ce priveste etica muncii. Nimeni nu il va putea inlocui si ne vom aminti intotdeauna cu placere si respect de el!"

Cuvinte de ramas bun la inmormantare #4. "Sufletul tau este mai fragil decat fulgii de zapada,
Iar acum ai ales sa ne parasesti si sa pornesti in propria calatorie.
Curg rauri de lacrimi in urma ta
Ce nu se vor sfarsi niciodata.
In sufletul meu, a inghetat tristetea,
Iar acum nu mai pot sa iti spun decat atat:
Odihneste-te in pace, draga mea colega,
Ce pacat ca nu te poti intoarce..."

Lasa un comentariu

*
*
*

Ne poti contacta oricand, noi lucram NON STOP

Articole recente

De ce se pazeste mortul? Intre mit si adevar – raspunsul pe care nu-l banuiati
07.06.2022

De ce se pazeste mortul? Intre mit si adevar – raspunsul pe care nu-l banuiati

Priveghiul reprezinta un rit precrestin care s-a pastrat in multe zone ale tarii noastre si inca ii este oferita simbolistica primara: despartirea celor vii de persoana decedata, inainte de trecerea acesteia…

Citeste mai mult
Cel mai negru scenariu: cum ne pregatim in caz de razboi?
12.05.2022

Cel mai negru scenariu: cum ne pregatim in caz de razboi?

Cel mai probabil, lucrurile nu vor degenera pana acolo, insa intotdeauna este mai bine sa fim prevazatori decat reactivi.

Citeste mai mult