Icon servicii funerare
De ce la o inmormantare nu exista o lista de invitati?
28.08.2019 Servicii funerare Admin 0

In continuare, veti afla ce trebuie sa faceti in situatia unui astfel de eveniment neplacut, atat daca faceti parte din familia celui trecut in nefiinta, cat si daca sunteti o ruda mai indepartata, un prieten apropiat sau o cunostinta

In acest articol, vom aborda o tema sensibila, de care cu siguranta v-ati "lovit" si dumneavoastra, daca ati fost vreodata in situatia de a organiza o inmormantare. Este vorba despre intocmirea unei liste de invitati pentru evenimentul funest.

Foarte probabil, inainte sa fiti pus in situatia deloc placuta de a realiza pregatirile pentru plecarea de pe acest Pamant a unei rude apropiate, ati luat parte la botezuri sau nunti. In cazul acestor situatii fericite, se organizeaza o lista extinsa de invitati, intrucat atat timpul, cat si dispozitia dumneavoastra permit acest lucru. Nuntile si botezurile sunt evenimente programate cu luni bune sau chiar un an inainte, practic din momentul logodnei, respectiv al nasterii copilului. Pe de alta parte, avand in vedere ca sunt evenimente fericite, va putem banui de tot elanul si toata buna dispozitie in a da vestile mai departe, indiferent ca sunteti unul dintre miri, parintii copilului sau rude apropiate ale acestora (parinti, nasi, frati, surori etc).

Pe de alta parte, in cazul unei inmormantari, lucrurile sunt mult mai complicate si delicate. In primul rand, data exacta a unui astfel de eveniment nu poate fi niciodata preconizata, intrucat acest lucru este imposibil si pentru data mortii. Indiferent cat de bolnav sau aproape de sfarsitul vietii ar fi un om, niciodata nu putem incepe pregatirile pentru ceremonia de despartire inainte de tragicul deznodamant. In acest caz, nici nu mai conteaza ratiunile practice, ci pur si simplu respectul fata de persoana suferinda si speranta ca aceasta isi poate reveni miraculos in orice moment.

In al doilea rand, fiind vorba despre un eveniment atat de trist si cu un impact atat de mare asupra dumneavoastra, cu siguranta nu veti fi in dispozitia necesara pentru a intocmi o lista de invitati si a-i anunta pe fiecare dintre acestia cand si unde trebuie sa se prezinte. Tocmai din acest motiv, trebuie sa stiti ca nici nu se practica intocmirea unei liste de invitati in cazul unei inmormantari.

In continuare, veti afla ce trebuie sa faceti in situatia unui astfel de eveniment neplacut, atat daca faceti parte din familia celui trecut in nefiinta, cat si daca sunteti o ruda mai indepartata, un prieten apropiat sau o cunostinta:

Daca faceti parte din familie. In aceasta situatie, datoria dumneavoastra este de a anunta persoanele din cea de-a doua categorie, adica rude din alte orase, prieteni si alte cunostinte ale decedatului, de trecerea in nefiinta a acestuia. Bineinteles, daca va acestea va cer detalii suplimentare, cum ar fi data si locul inmormantarii, le veti da si le veti multumi pentru grija acordata.

Daca sunteti o ruda mai indepartata sau un prieten. Pe de alta parte, chiar daca nu faceti parte din familia apropiata si aflati de decesul unei cunostinte de la sotia sau copiii acesteia, aveti totusi o datorie morala. Aceea de a fi alaturi de cei indurerati, prin mijloacele care va stau la dispozitie. Mai exact, pentru inceput trebuie sa ii intrebati daca au nevoie de orice ajutor, apoi sa va oferiti sa participati la priveghi si inmormantare. Va asiguram ca aproape niciodata nu veti fi refuzat, intrucat oricine are nevoie de o mana de ajutor intr-o situatie atat de critica.

Lasa un comentariu

*
*
*

Ne poti contacta oricand, noi lucram NON STOP

Articole recente

Ziua cea mai mohorata a sosit: de ce ploua in timpul inmormantarii?
03.06.2020

Ziua cea mai mohorata a sosit: de ce ploua in timpul inmormantarii?

Este ziua in care va veti lua ramas bun de la unul dintre cei mai importanti oameni din viata dumneavoastra, iar emotiile va vor cuprinde indiferent cat de bine reusiti sa va stapaniti in mod normal

Citeste mai mult
Priveghiul, un moment a carui importanta nu poate fi trecuta cu vederea
11.05.2020

Priveghiul, un moment a carui importanta nu poate fi trecuta cu vederea

Priveghiul reprezinta obiceiul religios ca sicriul cu trupul neinsufletit al celui sau celei plecate dintre noi sa fie expus timp de o zi sau doua la capela sau la domiciliu, pentru ca familia, rudele…

Citeste mai mult