Icon servicii funerare
Cum difera o inmormantare in postul Craciunului fata de una obisnuita?
20.11.2019 Servicii funerare Admin 0

O inmormantare in postul Craciunului difera de una din restul anului calendaristic si religios, in cel putin doua privinte

Postul Craciunului a inceput pe 15 noiembrie si se va incheia pe 25 decembrie, atunci cand crestinii din intreaga lume sarbatoresc Nasterea Domnului. Daca nuntile sunt strict interzise in aceasta perioada, iar in cazul botezurilor este recomandata doar ceremonia religioasa, nu si petrecerea de dupa, atunci cand vine vorba despre inmormantari, lucrurile stau diferit. 

Desi toate trei sunt evenimente care au atat un caracter religios, cat si profund personal, nuntile si botezurile sunt ocazii fericite si previzibile, pe cand inmormantarile sunt momente triste si care nu pot fi anticipate.

Tocmai din acest motiv, desi toate trei trebuie sa iasa perfect din punct de vedere organizatoric, ele vor fi tratate foarte diferit. In continuare, ne vom concentra pe specificul unei inmormantari in postul Craciunului, prin comparatie cu o astfel de ceremonie savarsita pe parcursul anului.

Fiind un pretext eminamente trist, nu putem presupune ca dumneavoastra si ceilalti invitati veti avea un comportament influentat de post, intrucat si inhumarea, si postirea presupun aceeasi atitudine smerita si rezervata.

Cu toate acestea, o inmormantare in postul Craciunului difera de una din restul anului calendaristic si religios, in cel putin doua privinte. Una dintre acestea tine de cele lumesti, mai exact de organizarea evenimentului funest, in timp ce cealalta are legatura mai mult cu partea spirituala si religioasa, referindu-se la sufletul celui decedat. Iata, in continuare, care sunt principalele doua diferente:

1. Mancarea trebuie sa fie una de post. Intrucat vorbim despre perioada postului, este de la sine inteles ca toate alimentele servite pana pe data de 25 decembrie trebuie sa fie dintre cele ingaduite de Biserica. 

Mai exact, trebuie evitate toate produsele de origine animala: carne, lapte, oua etc. O firma profesionista de servicii funerare, asa cum este Casa Bucur, va tine cont de acest aspect si va va oferi produse de post atat la parastas, cat si in pachetele oferite de pomana.

Setul complet pe care vi-l punem la dispozitie include: 12 farfurii cu mancare gatita de post + 6 pana la 12 produse infoliate; 12 pachete cu cate 8-10 produse de post; 12 cani si furculite; 2 platouri de coliva; 3 colaci; o sticla de vin si una de vin+ulei; 24 de lumanari.

2. Sufletul raposatului va ajunge direct in Rai. Conform Bisericii Ortodoxe, sufletul oricui moare in cele patru posturi din an (Postul Craciunului, Pastelui, Sf. Maria, Sf. Petru) va merge direct in Rai. Preotii spun credinciosilor ca sufletele celor care se sting in postul Craciunului trec cu mare usurinta in lumea de dincolo si ajung direct in Cerurile Raiului, fara a trece prin vreo "vama". 

Mai mult decat atat, in credinta populara se spune despre Ceruri ca ar fi deschise pana dupa Boboteaza (6 ianuarie).

De altfel, in credinta populara se considera ca in post trec in nefiinta doar oamenii buni, desavarsiti si fara de vina, acesta fiind motivul pentru care sufletele lor ajung direct in Rai. 

Daca si dumneavoastra treceti printr-o astfel de incercare nefericita cu una dintre rude sau apropiati, gandul ca aceasta nu a avut pacate sufletesti si va ajunge direct in Rai va poate oferi consolarea de care aveti nevoie.

Lasa un comentariu

*
*
*

Ne poti contacta oricand, noi lucram NON STOP

Articole recente

De ce se pazeste mortul? Intre mit si adevar – raspunsul pe care nu-l banuiati
07.06.2022

De ce se pazeste mortul? Intre mit si adevar – raspunsul pe care nu-l banuiati

Priveghiul reprezinta un rit precrestin care s-a pastrat in multe zone ale tarii noastre si inca ii este oferita simbolistica primara: despartirea celor vii de persoana decedata, inainte de trecerea acesteia…

Citeste mai mult
Cel mai negru scenariu: cum ne pregatim in caz de razboi?
12.05.2022

Cel mai negru scenariu: cum ne pregatim in caz de razboi?

Cel mai probabil, lucrurile nu vor degenera pana acolo, insa intotdeauna este mai bine sa fim prevazatori decat reactivi.

Citeste mai mult