Icon servicii funerare
Ce servicii funerare trebuie sa asigure o casa de pompe funebre cu experienta?
10.04.2019 Servicii funerare Admin 0

De ce este important sa lasati greutatile si birocratia incalcita pe umerii unei firme de servicii funerare cu experienta

Situatiile dificile din timpul vietii ne pot pune uneori la grea incercare. Insa, cu toate ca plecarea unei persoane dragi dintre noi ne poate afecta profund, va trebui sa ii asiguram defunctului o inmormantare demna de amintirea sa.

Cu toate acestea, in clipele funeste, putem intalni dificultati in a-i asigura decedatului o inmormantare bine organizata prin forte proprii. Din acest motiv, este important sa cerem ajutor unei firme de servicii funerare complete, cu experienta dovedita, care ne poate fi de real ajutor in aceste momente care apasa greu. Cum recunoastem, insa, acea firma de servicii funerare care sa ne fie aproape cu intelegere si compasiune, cand trecem prin aceste clipe funeste?

Unul dintre criterii ar fi disponibilitatea in caz de urgenta. Din acest motiv, Casa Funerara Bucur a inteles importanta acestui aspect, oferind atat servicii funerare complete, 24/24, in fiecare din cele 7 zile ale saptamanii, cat si consultanta, la orice ora din zi sau din noapte! Situatiile neprevazute pot aprea oricand, de aceea este indicat sa iti pui baza intr-o casa de pompe funebre pe care te poti bizui la greu.

Un alt criteriu important este reprezentat de transparenta si corectitudinea serviciilor. O firma de servicii funerare va discuta toate aceste aspecte in prealabil, stabilind astfel procedurile necesare, pentru ca dumneavoastra sa nu aveti parte de surprize neplacute. De asemenea, transparenta se refera si la costuri, iar, din pacate, multe firme neserioase de servicii funerare aleg sa profite de momentele de slabiciune ale clientilor, cu costuri ascunse sau alte asemenea "surprize". Din acest motiv, este indicat sa luati in considerare si experientele anterioare ale clientilor care au colaborat cu respectiva firma de servicii funerare. Pentru a face acest lucru, puteti cauta firma aleasa de dumneavoastra pe Google sau pe Facebook, unde review-urile clientilor pot afisa multe date relevante despre firma respectiva.

Alaturi de aceste indicative, va trebui sa acordati atentia cuvenita si respectarii cadrului legislativ. Unele asa-zise "case de pompe funebre" va pot propune sa "fentati" impreuna legea, pentru un pret mai scazut. Din pacate, de multe ori se poate intampla ca doar ei sa plateasca mai putin, iar dumneavoastra sa trebuiasca sa infruntati rigorile legii, ca sa nu mai vorbim de potentialele amenzi!

De exemplu, este important ca firma de servicii funerare aleasa sa va poata puna la dispozitie un cadru medical specializat, pentru constatarea decesului si eliberarea certificatului constatator. Acesta este foarte important, servind obtinerii ajutorului de deces, o suma substantiala de bani acordata de stat. Iata care sunt actele necesare obtinerii ajutorului, alaturi de talonul de pensie al persoanei decedate:

- o cerere scrisa;

- actul de identitate al solicitantului;

- certificatul de deces (CMCD)

- acte de stare civila ale solicitantului, din care sa rezulte relatia de rudenie cu decedatul sau, dupa caz, acte care atesta calitatea de mostenitor, tutore sau curator;

- dovezi privind suportarea cheltuielilor cu inmormantarea (factura de la firma de servicii funerare sau de transport funerar international, factura de la preotul care a sustinut slujba de inmormantare).

In cele din urma, un ultim aspect pe care multi il trec cu vederea este timpul castigat. Astfel, daca lasati greutatile si birocratia incalcita pe umerii unei firme de servicii funerare cu experienta, veti beneficia de mai mult timp pentru a sta impreuna cu cei dragi, care au nevoie de tot sprijinul dumneavoastra in aceste clipe de durere.

Lasa un comentariu

*
*
*

Ne poti contacta oricand, noi lucram NON STOP

Articole recente

De ce se pazeste mortul? Intre mit si adevar – raspunsul pe care nu-l banuiati
07.06.2022

De ce se pazeste mortul? Intre mit si adevar – raspunsul pe care nu-l banuiati

Priveghiul reprezinta un rit precrestin care s-a pastrat in multe zone ale tarii noastre si inca ii este oferita simbolistica primara: despartirea celor vii de persoana decedata, inainte de trecerea acesteia…

Citeste mai mult
Cel mai negru scenariu: cum ne pregatim in caz de razboi?
12.05.2022

Cel mai negru scenariu: cum ne pregatim in caz de razboi?

Cel mai probabil, lucrurile nu vor degenera pana acolo, insa intotdeauna este mai bine sa fim prevazatori decat reactivi.

Citeste mai mult