Icon servicii funerare
Ce este incinerarea si care sunt etapele acesteia?
15.05.2019 Servicii funerare Admin 0

Exista multe motive pentru a face apel la servicii funerare de incinerare, de la cele religioase, pana la respectarea unei dorinte a persoanei trecute in nefiinta.

Incinerarea este un obicei practicat de oameni de cel putin 17.000 de ani, fiind gasite urme ale crematoriilor din acele vremuri si situri arheologice cu urne continand cenusa persoanelor trecute in nefiinta. Aceasta practica era comuna in Antichitate, insa nu universala. De exemplu, in Grecia Antica, inhumarea era considerata un obicei arhaic, iar cetatenii de vaza erau de cele mai multe ori incinerati, in special membrii aristocratiei acelei vremuri.

Crestinismul a schimbat toate acestea, fiind influentat in esenta de Iudaism, care crede cu tarie in reinvierea trupului. Astfel, pana in secolul al V-lea, odata cu raspandirea crestinismului, practica incinerarii disparuse aproape cu totul din Europa. 

Exista multe motive pentru a face apel la servicii funerare de incinerare, de la cele religioase, pana la respectarea unei dorinte a persoanei trecute in nefiinta. De asemenea, exista si considerente financiare, deoarece o incinerare poate fi mai putin costisitoare decat inhumarea. 

Prin urmare, incinerarea persoanei plecate dintre noi se va face doar la solicitarea familiei care organizeaza funeraliile sau atunci cand defunctul si-a exprimat clar dorinta inca din timpul vietii. In Bucuresti, singurul loc in care se practica incinerarea este la crematoriul Vitan-Barzesti.

Iata care sunt actele necesare pentru a programa incinerarea defunctului:

    • actul de identitate al persoanei care solicita incinerarea (in copie si original);
    • certificatul de deces;
    • adeverinta de incinerare;
    • certificatul de imbalsamare;
    • certificatul de depunere la capela;
    • aviz sanitar de transport mortuar;
    • autorizatie de ridicare si transport al urnei cu ramasitele umane.

Astfel, indiferent de implicarea emotionala a apartinatorilor, imediat dupa constatarea decesului va trebui organizat serviciul funerar de incinerare. Astfel, pentru ca acest moment dificil sa fie cat mai usor suportabil, va recomandat sa faceti apel la o firma de servicii funerare cu experienta dovedita in incinerari, precum Casa Bucur. Mai mult, pentru ca dumneavoastra sa aveti parte de linistea cuvenita pentru a va lua bun-ramas de la persoana defuncta, vom prelua cea mai mare parte a responsabilitatilor, in ceea ce priveste organizarea si planificarea incinerarii.

Drept urmare, Casa Funerara Bucur va pune la dispozitie servicii funerare complete si facem tot ce ne sta in putinta, pentru ca dumneavoastra sa gasiti linistea sufleteasca de care aveti nevoie in aceste clipe grele, alaturi de persoanele apropiate.

Casa Funerara Bucur va ofera asadar servicii funerare in Bucuresti si in imprejurimi si va este alaturi pentru a va ajuta cu toate demersurile necesare incinerarii. Iata care sunt etapele care trebuie parcurse:

    • constatarea decesului;
    • imbalsamarea;
    • toaletarea;
    • livrarea sicriului si asezarea defunctului/ei in el;
    • obtinerea documentelor necesare incinerarii;
    • manipularea sicriului;
    • depunerea sicriului la capela crematoriului sau la alta capela;
    • transportul ulterior al sicriului la crematoriu;
    • ceremonia de ramas bun.

La operatiunile de incinerare propriu-zisa pot asista doar persoane majore. Cenusa provenita din incinerare se depune in urnele asigurate de crematoriu, acestea fiind pastrate la crematoriul uman pentru o perioada de 45 de zile, timp in care familia decedatului va trebui sa se hotarasca asupra depunerii lor la domiciliul familiei, in cavouri, gropi sau in nisele crematoriului.

Lasa un comentariu

*
*
*

Ne poti contacta oricand, noi lucram NON STOP

Articole recente

De ce se pazeste mortul? Intre mit si adevar – raspunsul pe care nu-l banuiati
07.06.2022

De ce se pazeste mortul? Intre mit si adevar – raspunsul pe care nu-l banuiati

Priveghiul reprezinta un rit precrestin care s-a pastrat in multe zone ale tarii noastre si inca ii este oferita simbolistica primara: despartirea celor vii de persoana decedata, inainte de trecerea acesteia…

Citeste mai mult
Cel mai negru scenariu: cum ne pregatim in caz de razboi?
12.05.2022

Cel mai negru scenariu: cum ne pregatim in caz de razboi?

Cel mai probabil, lucrurile nu vor degenera pana acolo, insa intotdeauna este mai bine sa fim prevazatori decat reactivi.

Citeste mai mult