Icon servicii funerare
Care sunt lucrurile de care trebuie sa tinem cont cand alegem un monument funerar?
14.03.2019 Servicii funerare Admin 0

Monumentul funerar are rolul de a reprezenta persoana care isi doarme somnul de veci in acel loc, motiv pentru care este important sa tinem cont de o serie de factori

Odata ce o persoana draga trece in nefiinta, suntem lasati cu un gol incomensurabil in vietile noastre. Dupa ce inmormantarea a avut loc, avem timp de reflectie asupra semnificatiei vietii celui plecat dintre noi. In aceste momente, cand mergem sa vizitam locul de veci, este indicat sa luam in calcul prezenta unui monument funerar, care sa cinsteasca amintirea celui decedat. Astfel, putem realiza o conexiune vizuala cu persoana care ne lipseste atat de mult.  

De regula, se sugereaza ca alegerea unui monument funerar sa nu fie pripita, deoarece, odata construit, va fi foarte greu de refacut, iar costurile vor fi foarte mari. Din acest motiv, va recomandam sa luati legatura cu o firma de servicii funerare, care va poate oferi consultanta de care aveti nevoie in aceste clipe grele. 

Cu toate acestea, va puteti face o idee despre tipul de monument funerar dorit, consultand oferta casei de pompe funebre. Va trebui totusi sa tineti cont de cateva aspecte importante, inainte de a comanda piatra funerara. Monumentul funerar are rolul de a reprezenta persoana care isi doarme somnul de veci in acel loc, motiv pentru care este important sa tinem cont de o serie de factori, precum urmeaza:

Tipul de material pe care il alegem - Acesta influenteaza atat duritatea, cat si longevitatea. Cele mai multe firme de servicii funerare va pot pune la dispozitie monumente din marmura, mozaic sau granit negru, gri sau rosu-inchis.

Tipul de intrebuintare - Monumentele funerare pot deservi fie locuri de veci simple, fie duble. De aceea, trebuie stabilit acest aspect, pentru a fi in concordanta cu spatiul disponibil.

Dimensiunea locului de veci - In cele mai multe cazuri, in cimitirele din Bucuresti, latimea standard a locului de veci este de 1,2 m, insa aceasta poate diferi de la un cimitir la altul. De aceea, este indicat sa luati legatura cu firma de servicii funerare, in cazul in care deja aveti un loc de veci cumparat sau sa solicitati detalii pentru cazurile in care doriti ca firma de servicii funerare sa il achizitioneze pentru dumneavoastra.

Religia practicata - Va trebui sa specificati daca sunteti de alta religie, deoarece fiecare dintre ele aproba sau dezaproba anumite simboluri pe monumentele funerare.

Design - Exista o mare varietate de modele de monumente funerare, pe care firma de servicii funerare vi le poate pune la dispozitie.

Astfel, este important sa alegeti o firma de servicii funerare complete, care dispune de experienta, dar si de resursele necesare pentru a va asigura un monument funerar de exceptie. Casa funerare Bucur va pune la dispozitie o serie de facilitati, printre care se numara si executarea monumentelor, indiferent de dimensiuni, forma sau structura, dar si alegerea decoratiunilor, cu diverse motive religioase si poze din ceramica (alb-negru sau color). De asemenea, aceasta firma de servicii funerare va asigura si transportul monumentului catre orice cimitir din Bucuresti sau Ilfov, iar la cerere puteti beneficia si de montajul si finisajele de rigoare.

In plus, firma de servicii funerare Casa Bucur este alaturi de dumneavoastra si poate amenaja sau restaura monumente sau constructii funerare vechi, alaturi de posibilitatea de accesorizare a acestora cu vaze, placi comemorative, borduri, stalpi, felinare etc.

Toate aceste aspecte se pot discuta impreuna cu echipa de servicii funerare complete, pentru a face o dubla verificare a pasilor de mai sus inainte de a demara proiectul. Firma de servicii funerare Casa Bucur va ofera de asemenea si asistenta telefonica gratuita, pentru orice nelamuriri.

Lasa un comentariu

*
*
*

Ne poti contacta oricand, noi lucram NON STOP

Articole recente

De ce se pazeste mortul? Intre mit si adevar – raspunsul pe care nu-l banuiati
07.06.2022

De ce se pazeste mortul? Intre mit si adevar – raspunsul pe care nu-l banuiati

Priveghiul reprezinta un rit precrestin care s-a pastrat in multe zone ale tarii noastre si inca ii este oferita simbolistica primara: despartirea celor vii de persoana decedata, inainte de trecerea acesteia…

Citeste mai mult
Cel mai negru scenariu: cum ne pregatim in caz de razboi?
12.05.2022

Cel mai negru scenariu: cum ne pregatim in caz de razboi?

Cel mai probabil, lucrurile nu vor degenera pana acolo, insa intotdeauna este mai bine sa fim prevazatori decat reactivi.

Citeste mai mult