Icon servicii funerare
Aranjamente florale pentru inmormantare: Care este semnificatia lor?
09.05.2018 Servicii funerare Admin 0

Deoarece florile au un rol important in impartasirea sentimentelor de atasament si regret fata de persoana decedata, va trebui sa facem o alegere care sa cinsteasca amintirea celui trecut in nefiinta. Iata cateva dintre alegerile potrivite pe care serviciile funerare le pun la dispozitie pentru inmormantari

Obiceiul de a aduce un ultim omagiu celui trecut in nefiinta este unul bine inpamantenit in cultura omului. Aproape toate religiile lumii asociaza decesul cu o forma de trecere, de eliberare in "lumea de dincolo". Dintre obiceiurile care caracterizeaza acest eveniment face parte si depunerea de flori. Oratorul roman Cicero descrie aceasta traditie ca pe un efort de a garanta linistea raposatului si de a purifica pamantul, acest simbolism fiind pastrat pana in ziua de astazi. Care este insa alegerea potrivita pentru un astfel de eveniment?

 

Deoarece florile au un rol important in impartasirea sentimentelor de atasament si regret fata de persoana decedata, va trebui sa facem o alegere care sa cinsteasca amintirea celui trecut in nefiinta. Iata cateva dintre alegerile potrivite pe care serviciile funerare le pun la dispozitie pentru inmormantari:

 

Coroanele funerare - Sunt cele mai utilizate aranjamente florale in Romania, aducand un tribut raposatului, fiind de regula compuse din flori albe si rosii. Cele mai comune coroane funerare puse la dispozitie de casele de servicii funerare sunt in forma de lacrima, insa ele pot fi si circulare, in forma de inima, cruce, sau alte forme personalizate. Coroanele funerare vin insotite de panglici cu mesaje comemorative, fie compuse de catre familia indoliata, fie oferite de catre firma de servicii funerare.

 

Jerbele funerare - Sunt o varianta redusa a coroanelor, avand de regula un suport din ramuri de brad.

 

Buchetele funerare - Fiind o optiune din ce in ce mai comuna, aceste sunt de multe ori prevazute cu suporturi de fixare pentru capacul sicriului.

 

Tipul de flori ales este o alta modalitate de a ne arata respectul cat si natura relatiei cu cel decedat. In Romania exista obiceiul de a se oferi flori in numar par, pentru ca persoana trecuta pe lumea cealalta sa isi poata gasi perechea. Dintre tipurile de flori potrivite pentru acest eveniment putem aminti:

 

Garoafele - Sunt printre cel mai des intalnite flori la inmormantare, putand fi alese fie pe rosu, fie pe alb.

 

Crinii - Albul fiind culoarea doliului in multe culturi, crinii albi sau crinii Arum sunt o alegere potrivita pentru acest eveniment, simbolizand puritatea si inocenta redata sufletului celui plecat dintre noi.

 

Crizantemele - In multe tari din Europa, crizantemele albe sunt vazute ca un simbol al mortii, fiind des incluse in aranjamentele funerare, iar in Orientul indepartat (China, Japonia, Coreea), aceste flori semnifica jalea si tristetea.

 

Gladiolele - Aceste flori simbolizeaza sinceritatea si integritatea, fiind potrivite pentru dar de catre prieteni foarte apropiati.

 

Trandafirii - Desi sunt considerati un simbol al iubirii, ei se daruiesc si la inmormantari, semnificand afectiunea fata de cel decedat. Astfel, se pot darui in pereche de doua flori daca persoana a fost tanara, trandafirii albi semnificand puritate si nevinovatie. Trandafirii rosii evoca tristetea nemarginita, iar cei galbeni sunt daruiti de obicei de prieteni si apropiati, pentru a simboliza simpatia fata de persoana trecuta in nefiinta.
 

Puteti cere sfaturi despre alegerea florilor si a formei aranjamentelor si agentului de servicii funerare, pentru a alege un model potrivit. De asemenea, serviciile funerare puse la dispozitie cuprind inclusiv livrarea aranjamentelor florale. Trebuie insa avut in vedere si ca pregatirea unui aranjament floral poate dura pana la 24 de ore, in functie de modelul ales, cat si faptul ca unele flori se pot gasi mai greu, in functie de sezon.

Lasa un comentariu

*
*
*

Ne poti contacta oricand, noi lucram NON STOP

Articole recente

De ce se pazeste mortul? Intre mit si adevar – raspunsul pe care nu-l banuiati
07.06.2022

De ce se pazeste mortul? Intre mit si adevar – raspunsul pe care nu-l banuiati

Priveghiul reprezinta un rit precrestin care s-a pastrat in multe zone ale tarii noastre si inca ii este oferita simbolistica primara: despartirea celor vii de persoana decedata, inainte de trecerea acesteia…

Citeste mai mult
Cel mai negru scenariu: cum ne pregatim in caz de razboi?
12.05.2022

Cel mai negru scenariu: cum ne pregatim in caz de razboi?

Cel mai probabil, lucrurile nu vor degenera pana acolo, insa intotdeauna este mai bine sa fim prevazatori decat reactivi.

Citeste mai mult