Icon servicii funerare
​3 motive pentru care sa apelati la o firma de servicii funerare
04.04.2018 Servicii funerare Admin 0

Avand in vedere ca stresul, durerea si lipsa timpului sunt cele 3 probleme cu care se confrunta familia sau prietenii indoliati, in urma pierderii unei persoane apropiate, iata si motivele pentru care sa apelati la o firma de servicii funerare intr-o asemenea situatie!

In unele culturi antice, oamenii se bucurau atunci cand murea cineva si se intristau la nastere. Spre exemplu, pentru vechii daci moartea era un prilej de bucurie si o reala sarbatoare. Acest lucru este explicat de catre Herodot, parintele istoriei, prin faptul ca geto-dacii credeau cu desavarsire in nemurirea sufletului. Iar odata cu incetarea din viata a trupului, acestia considerau ca ajung la Zamolxes, zeul lor suprem. In mitologia tracilor, Zamolxes reprezenta zeul subpamantean al vegetatiei si fertilitatii.

In prezent, insa, trecerea in nefiinta a unei persoane dragi este un motiv de tristete nemarginita si nicidecum o bucurie! Dar pentru a depasi mai usor un asemenea eveniment nefericit, in ziua de azi firmele de servicii funerare va vin in ajutor cu solutii complete si moderne pentru organizarea in detaliu a ceremoniei de inhumare sau, dupa caz, de incinerare.

Avand in vedere ca stresul, durerea si lipsa timpului sunt cele 3 probleme cu care se confrunta familia sau prietenii indoliati, in urma pierderii unei persoane apropiate, iata si motivele pentru care sa apelati la o firma de servicii funerare intr-o asemenea situatie:

1. Scapati de intreaga bataie de cap provocata de intocmirea formalitatilor necesare inmormantarii
Survenirea unui deces presupune un eveniment care trebuie constatat de catre un specialist si declarat autoritatilor competente. Prin urmare, o firma de servicii funerare profesionista va va ajuta cu toate procedurile preliminarii organizarii unei inmormantari, ca aceasta sa poata avea loc in condtii optime:
- constatarea decesului la locul producerii sale, de catre un medic specializat;
- declararea decesului si eliberarea certificatului atestator;
- obtinerea avizelor necesare de la SANEPID si Procuratura;
- realizarea dosarului pentru ajutorul de inmormantare, daca e cazul;
- intocmirea actelor pentru repatriere sau expatriere, in cazuri speciale;
- obtinerea unui loc de veci si reconditionarea acestuia;
- intocmirea actelor pentru inhumare sau incinerare.

2. Sunteti scutit de cea mai sensibila si dureroasa etapa a pregatirii inmormantarii
Este vorba despre imbalsamarea, toaletarea si asezarea persoanei decedate in sicriu. Aceasta operatiune este una extrem de delicata, care ii poate pune la grea incercare pe cei apropiati defunctului. Insa personalul calificat in servicii funerare va prelua cu profesionalism sarcina respectiva, iar in final persoana decedata va arata cat mai aproape de imaginea sa din viata. 

3. Economisiti timp, energie si bani
O firma de servicii funerare complete va va fi alaturi pentru orice nevoie, la orice ora din zi si din noapte, non-stop. Inclusiv pentru organizarea pomenii/parastasului, ca totul sa se desfasoare in armonie – dupa un buget stabilit de comun acord inca de la bun inceput, fara a intra in criza de timp sau de bani. In plus, astfel nu veti mai fi nevoit sa umblati prin tot orasul pentru a cumpara cele necesare inmormantarii sau pomenii, deoarece echipa serviciilor funerare se va ocupa de tot:
- sicriu, garnituri, cruce;
- candele, lumanari, articole religioase;
- coroane, jerbe si aranjamente florale;
- catafalc cu lumini si capac frigorific, la cerere;
- prosoape, batiste, esarfe;
- coliva, colaci, pachete cu produse alimentare de post sau de dulce;
- organizarea pomenii la cimitir sau la restaurantul firmei de servicii funerare etc. 

Asadar, apeland la o firma de servicii funerare veti reusi sa treceti mai usor peste nefericitul eveniment. O astfel de echipa se va ocupa absolut de tot ce este nevoie si va va degreva de toate responsabilitatile neplacute, fiindu-va alaturi cu empatie si profesionalism. 

Lasa un comentariu

*
*
*

Ne poti contacta oricand, noi lucram NON STOP

Articole recente

De ce se pazeste mortul? Intre mit si adevar – raspunsul pe care nu-l banuiati
07.06.2022

De ce se pazeste mortul? Intre mit si adevar – raspunsul pe care nu-l banuiati

Priveghiul reprezinta un rit precrestin care s-a pastrat in multe zone ale tarii noastre si inca ii este oferita simbolistica primara: despartirea celor vii de persoana decedata, inainte de trecerea acesteia…

Citeste mai mult
Cel mai negru scenariu: cum ne pregatim in caz de razboi?
12.05.2022

Cel mai negru scenariu: cum ne pregatim in caz de razboi?

Cel mai probabil, lucrurile nu vor degenera pana acolo, insa intotdeauna este mai bine sa fim prevazatori decat reactivi.

Citeste mai mult