Icon servicii funerare
Repatriere decedati

Repatriere decedati

Familia si apropiatii pot experimenta un stres in plus atunci cand un membru al familiei decedeaza in afara tarii, din cauza complicatiilor care pot aparea cu repatrierea corpului defunctului. In acest caz Casa Funerara Bucur, care ofera servicii funerare in Bucuresti, este alaturi de dvs. si se poate ocupa de transportul persoanei decedate, din zona cargo a aeroportului Bucuresti-Otopeni pana in localitatea dorita de dvs.

Transportul se face cu auto funerare omologate, beneficiati de intocmirea tuturor actelor necesare si va punem la dispozitie personal calificat pentru manipularea sicriului de zinc atat la aeroport cat si la destinatie.

Pentru transportul international al corpurilor neinsufletite legislatia din Romania cere detinerea unui pasaport mortuar. Acesta se va elibera de catre ambasadele sau consulatele Romaniei (pentru transportul urnelor cu cenusa cremata nu este necesar pasaport mortuar).

Transportul corpului neinsufletit se va realiza tinand cont de conditiile prevazute de legislatia din tara in care a avut loc decesul si in conformitate cu regulile internationale aplicabile. 

Ce trebuie sa stiti:

Indiferent de locul in care are loc decesul (spital, in locuinta proprie sau intr-un centru de ingrijire) un doctor trebuie sa certifice decesul prin completarea Certificatului de Deces. Apoi, Certificatul de Deces trebuie inregistrat la autoritatile locale din tara respectiva. Totodata, exista si optiunea de a inregistra decesul si la ambasada sau consulatul Romaniei din tara respectiva, insa nu este obligatoriu. In cazul in care decesul s-a intamplat ca urmare a unei actiuni violente, atunci solicitati interventia autoritatilor locale de politie pentru investigarea cazului; efectuarea investigatiilor poate intarzia procedura de transport a corpului neinsufletit in Romania;

Autoritatile locale din tara in care a avut loc decesul au datoria de a anunta ambasada sau consulatul Romaniei, iar acestea trebuie sa informeze la randul lor Ministerul Administratiei si Internelor din Romania, care se va ocupa sa instiinteze familia despre decesul cetateanului roman. 

Daca veti inregistra decesul si la ambasada sau consulatul Romaniei din tara respectiva, aceasta va putea emite si un Certificat de Deces romanesc, insa doar pe baza certificatului de deces care a fost eliberat de autoritatile locale din tara respectiva si a altor documente prevazute de legislatia din Romania. 

In cazul in care nu s-a optat pentru inregistrarea decesului la ambasada sau consulatul Romaniei din tara respectiva, cerificatul de deces romanesc va fi eliberat in Romania, pe baza certificatului de deces care a fost eliberat de autoritatile locale din tara respectiva si a altor documente prevazute de legislatia din Romania. 

Daca ati aflat despre deces in timpul in care va aflati in Romania, notificati in scris Directia Relatii Consulare a MAE, la numarul de fax: (021) 319-6869.

Ne puteti contacta NON STOP pentru a beneficia de consultanta cu privire la toate detaliile referitoare la repatriere si expatriere, dar si alte servicii funerare in Bucuresti.

Lasa un comentariu

*
*
*

Ne poti contacta oricand, noi lucram NON STOP

Articole recente

Traditiile si obiceiurile romanesti la inmormantare
29.06.2018

Traditiile si obiceiurile romanesti la inmormantare

In cazul unui deces, existau o serie de traditii ce trebuiau respectate, pentru un ritual de inmormantare care sa pastreze vie amintirea celui plecat dintre noi. Iata care sunt pasii traditionali

Citeste mai mult
De ce este necesar sa apelati la o firma de servicii…
31.05.2018

De ce este necesar sa apelati la o firma de servicii…

Trecerea in nefiinta a unei persoane dragi ne poate afecta foarte puternic, mai ales pe plan emotional. Daca alegem sa planificam noi insine inmormantarea, in concordanta cu traditiile si obiceiurile…

Citeste mai mult