Icon servicii funerare
Cu ce ne imbracam pentru inmormantare
28.02.2018 Servicii funerare Admin 0

Dintre momentele vietii pentru care nu am vrea sa ne gandim cum sa ne imbracam este participarea la inmormantarea unei persoane. Desi dificile asemenea clipe va recomandam pregatirea in garderoba a hainelor recomandate pentru zilele in care mergeti la o inmormantare.

Dintre momentele vietii pentru care nu am vrea sa ne gandim cum sa ne imbracam este participarea la inmormantarea unei persoane. Desi dificile asemenea clipe va recomandam pregatirea in garderoba a hainelor recomandate pentru zilele in care mergeti la o inmormantare.

Pentru domni
Se recomanda un costum negru, bleumarin sau gri in situatiile cand sunteti siguri ca persoanele participante la inmormantare vor fi imbracate formal, cu costum si cravata. Daca nu vreti sa renuntati totusi la imbracamintea formala puteti alege doar pantalonii negri, clasici si o camasa inchisa la culoare. Daca veti purta un sacou, optati pentru o camasa alba cu cravata neagra.
Inainte de a merge la o inmormantare intrebati familia daca se utilizeaza costumul, pentru a nu epata prin modul cum sunteti imbracat. Puteti fi singura persoana imbracata in costum sau singura persoana care nu purtati costum atunci cand majoritatea persoanelor este imbracata formal. Daca renuntati la costum puteti folosi o jacheta de culoare inchisa. Se recomanda pantofii negri pentru asemenea ocazii iar sosetele sa fie si ele de culoare neagra.

Pentru doamne
Se alege o rochie de culoare inchisa, eleganta, cu lungimea pana la genunchi, pentru a nu atrage atentia. Cu siguranta nu se vor purta rochii mulate pe corp care pot fi o optiune doar pentru alte intalniri. Elementele decorative stralucitoare vor fi excluse. Pentru o tinuta mai putin formala se poate alege o fusta neagra combinata cu o camasa de culoare inchisa sau va puteti decide pentru pantaloni de culoare neagra cu o camasa.
Incaltamintea doamnelor se recomanda sa fie fara tocuri inalte deoarece traseul parcurs poate fi dificil in anumite zone ale cimitirului.
Accesoriile precum palariile se recomanda doar pentru inmormantari formale iar umbrelele sa fie doar de culoare neagra. Bijuteriile folosite nu trebuie iasa in evidenta prin culoare sau marimi.

Temperatura exterioara
Tineti cont intotdeauna de anotimp. Cand ne imbracam in culori inchise vom purta materiale de in sau bumbac, care respira, pentru a nu suferi din cauza caldurii. Este posibil sa ramaneti in soare puternic o perioada indelungata iar un material sintetic va poate provoca neplaceri foarte mari. Hainele avand culori inchise, lipsa apei si cadrul trist pot avea efecte nedorite asupra organismului. In perioadele reci este important sa aveti in vedere faptul ca puteti stationa in zone neincalzite iar un palton negru va poate fi util.

Ce nu recomandam
Nu se recomanda purtarea de maiouri, camasi cu maneca scurta, tricourile inflorate sau avand culori deschise, pantaloni scurti, tenisi, bijuteri evidente si colorate, haine lucioase. Putem atrage atentia asupra noastra cand nu este necesar iar aceste momente necesita doar discretie si sobrietate.

Imbracamintea si traditiile
Modul cum ne imbracam pentru a participa la o inmormantare poate aduce atingere traditiilor religioase pe care le respecta familia indoliata. Unele traditii nu accepta ca doamnele sa poarte pantaloni sau sa aiba capul descoperit in locurile sacre iar in alte traditiile funerare culoarea neagra nu este specifica unei inmormantari.

Lasa un comentariu

*
*
*

Ne poti contacta oricand, noi lucram NON STOP

Articole recente

De ce se pazeste mortul? Intre mit si adevar – raspunsul pe care nu-l banuiati
07.06.2022

De ce se pazeste mortul? Intre mit si adevar – raspunsul pe care nu-l banuiati

Priveghiul reprezinta un rit precrestin care s-a pastrat in multe zone ale tarii noastre si inca ii este oferita simbolistica primara: despartirea celor vii de persoana decedata, inainte de trecerea acesteia…

Citeste mai mult
Cel mai negru scenariu: cum ne pregatim in caz de razboi?
12.05.2022

Cel mai negru scenariu: cum ne pregatim in caz de razboi?

Cel mai probabil, lucrurile nu vor degenera pana acolo, insa intotdeauna este mai bine sa fim prevazatori decat reactivi.

Citeste mai mult